Concentracions arreu de Catalunya en suport al poble sahrauí

18/11/2020
Política

Concentracions arreu de Catalunya en suport al poble sahrauí

Arran de l'escalada militar al pas del Guerguerat, a la frontera sud-oest del Sàhara Occidental amb Mauritània, per part de l'exèrcit marroquí, el secretari general del Front Polisario i president de la República Àrab Democràtica Sahrauí-RASD, Brahim Ghali, va decretar el passat dissabte 14/11 l'estat de guerra a tot el territori del Sàhara per considerar que l'alto el foc signat amb el Regne del Marroc el 1991 s'ha trencat com a conseqüència de l'atac marroquí del 13/11.

El divendres 13/11, diverses unitats militars marroquines van acudir per aixecar el bloqueig de la carretera pels manifestants sahrauís, cosa que va desembocar en un intercanvi de trets entre l'exèrcit marroquí i les forces del Front Polisario. Hores més tard, com informa La Vanguardia, les unitats sahrauís van bombardejar quatre bases militars i dos llocs de control de Marroc ubicats al llarg del mur de seguretat que separa els territoris ocupats dels alliberats.

Igualment, van haver-hi mobilitzacions als campaments sahrauís a Tindouf on desenes de sahrauís van expressar el seu suport al Front Polisario i van demanar armes per participar als combats. Als territoris ocupats, a Al-Aioun els manifestants sahrauís van ser reprimits per les forces de seguerat marroquines i es van practicar diverses detencions.

Pel que fa a Catalunya, el moviment solidari amb el Sàhara Occidental ha convocat una sèrie de concentracions de suport al poble sahrauí. 

El dilluns 16/11 es va convocar una concentració al barri de Gràcia de Barcelona per part de l'entitat Gràcia amb el Sàhara.

Concentració al barri de Gràcia de Barcelona

El dimarts 17/11 la concentració va ser convocada a Vic per l'associació Cooperació Osona-Sàhara.

Concentració a Vic

Avui dimecres 18/11 a les 17:30h està convocada una concentració a Barcelona davant del Consolat del Marroc (C/Pujades, 63).

Demà dijous 19/11 l'acte de suport està convocat a Sabadell per part de Vallès Wilaia i la CGT.

Concentració a Sabadell

Agraïm a Sàhara Dempeus i la Federació ACAPS la informació subministrada.