La casa d'acollida d'infants sahrauís de Sant Cugat del Vallès celebra el seu desè aniversari

23/09/2020
Cooperació
Més de cent infants sahrauís han passat per la casa d'acollida durant els seus deu anys d'existència

La Casa de l'Esperança Dar al-Amal, un pis d'acollida per a infants del poble sahrauí que pateixen alguna malaltia, està de celebració i és que fa 10 anys s'iniciava aquest projecte al municipi, un projecte que s'ha mostrat ferm en els darrers anys i ha mostrat la solidaritat de Sant Cugat amb el poble sahrauí. D'aquesta manera, el Claustre del Monestir ha sigut l'escenari, el dimarts 22 de setembre, d'aquesta celebració, una celebració que ha presidit Mireia Ingla, alcaldessa del municipi.

Per a Neus Bosch, presidenta de Sant Cugat Amb el Poble Sahrauí (SCAPS), entitat encarregada de la creació de Dar al-Amal: "El setembre del 2010 iniciàvem el pis amb 4 nens i fins al dia d'avui, han sigut més de 100 infants els que han passat pel pis. Sense l'ajuda de moltes persones i entitats seria impossible haver pogut tirar-ho endavant".

D'aquesta manera, la Casa de l'Esperança Dar al-Amal acull a infants provinents del poble sahrauí, que se'ls hi ha detectat alguna patologia, perquè puguin ser tractats en el municipi, a més de facilitar-los un pla integral d'estudis i d'integració a la societat.

D'altra banda, Mireia Ingla, ha explicat el compromís de la ciutat amb el poble sahrauí: "Celebrem 10 anys d'aquesta Casa de l'Esperança Dar al-Amal i esperança és el primer que vaig sentir quan vaig visitar el pis dels infants sahrauís. El poble sahrauí viu amb unes dures condicions de vida i els infants no haurien de passar per aquesta situació".

A l'acte de celebració de l'aniversari, que ha tingut lloc aquest dimarts al Claustre del Monestir, s'ha pogut veure un documental sobre la història de la Casa de l'Esperança elaborat per Cugat Mèdia i que properament es podrà veure al web del grup multimèdia de Sant Cugat, www.cugat.cat.

Enguany la situació per la pandèmia ha alterat la planificació de la Casa de l'Esperança i de SCAPS. Ara, els infants que viuen al pis no poden tornar a casa perquè no hi ha vols fins al Sàhara Occidental. I pel mateix motiu no poden venir nous inquilins. A això se li suma que enguany s'ha hagut de suspendre les 'Vacances en pau', amb què infants sahrauís passen l'estiu amb famílies santcugatenques.

La notícia ha estat recuperada dels diaris digitals Tot Sant Cugat i Cugat.cat

https://www.cugat.cat/noticies/societat/150351/la-casa-de-l_esperan%25E7a-de-sant_cugat-celebra-una-decada-de-suport-i-col%25B7laboracio-amb-el-poble-sahraui

https://www.totsantcugat.cat/actualitat/societat/al-amal-celebra-10e-aniversari-esperanca-emblema_2136576102.html

https://elcugatenc.cat/drets/scaps-celebra-10-anys-dacollides-dinfants-sahrauis-malalts

https://elcugatenc.cat/drets/abidin-bucharaya-hi-ha-una-generacio-sahraui-que-cada-dia-exigeix-tornar-les-armes

https://www.flickr.com/photos/premsasantcugat/albums/72157716075999831