La CCASPS celebra l'Assemblea General Ordinària 2024 amb la participació d'una trentena de municipis socis

09/02/2024
Política

El dijous 8 de febrer s’ha celebrat l’Assemblea General de socis de la CCASPS. Amb la participació d’una trentena d’ajuntaments socis de la Coordinadora, la reunió ha tingut lloc en format híbrid per a facilitar l’assistència de més municipis.

Durant l’Assemblea s’ha tornat a incidir en la importància de reforçar el procés d’identificació de possibles nous socis. La idea es continuar ampliant el nombre de socis, tal com es va fer l’any 2023 amb la incorporació de Vilassar de Dalt i Cardedeu.

L’Assemblea va comptar amb la participació del coordinador de l’Intergrup del Sàhara del Parlament de Catalunya, el diputat Pau Morales, que va destacar la importància de la col·laboració entre la CCASPS i l’Intergrup. A més, va convidar els assistents a participar de la jornada oberta prevista pel 15 de febrer dirigida al municipalisme.

A la sessió es va aprovar la gestió ordinària de l’any 2023 amb la presentació de la memòria d’activitats i l’estat de comptes de 2023. També s’han aprovat les línies de treball amb la presentació del Pla Anual 2024 i un pressupost per guiar les activitats i accions, que tenen com a eixos principals la incidència política la sensibilització, la coordinació amb altres agents i el suport a projectes de cooperació al desenvolupament. D’altra banda, es va aprovar la pròrroga del Pla Estratègic a l’espera que es formalitzi el viatge als campaments de població refugiada sahrauí.

La tècnica de la CCASPS també va fer un retorn de la participació en la 47a edició de la Conferència Europea de Coordinació del Suport al poble sahrauí (EUCOCO) es va celebrar a Toledo els dies 1 i 2 de desembre de 2023.

Finalment, també es van presentar els resultats preliminars de l’avaluació del projecte 3148 “Manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf”, a càrrec de Victòria Planas, responsable de la Unitat d’Avaluació del Fons Català.