Una vintena d'ajuntaments catalans mostren el seu suport al poble sahrauí amb motiu del 27 de febrer

28/02/2023
Política

En el marc de la celebració del 47è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), una vintena d’ajuntaments catalans ha fet lluir la bandera sahrauí a la façana de l’edifici per mostrar el seu suport i compromís polític amb el poble sahrauí. Com a acte simbòlic una vintena d’ajuntaments van penjar la bandera sahrauí i en van fer difusió per xarxes socials com a mostra del seu vincle amb la població sahrauí, que sovint s’ha materialitzat amb agermanaments entre municipis catalans i daires sahrauís.

 

Al llarg del cap de setmana s’han celebrat diversos actes per a commemorar el 27 de febrer, dia en què es va proclamar la RASD, després que l’exèrcit espanyol abandonés el territori. Aquest any la diàspora sahrauí a Catalunya es va concentrar en una celebració unitària a Santa Coloma de Gramenet. També a Sabadell, el mateix dia 27, es va fer una lectura del text impulsat des de la CCASPS amb la idea de reafirmar el compromís de suport al poble sahrauí

 

La penjada de banderes se suma a altres activitats com l’exposició “Montcada amb el poble sahrauí”, produïda pel consistori, que es pot visitar a la Biblioteca Elisenda fins al 13 de març. Fins la mateixa data es pot visitar l'exposició "El treball en EGiBDH per a la Coherència de Polítiques Municipals" al Pati de la Paeria, a Lleida.

 

Igualment, des de la CCASPS s'ha impulsat una moció per a mostrar el suport i reconeixement a la lluita del poble sahrauí en la consecució del seu dret a l'autodeterminació.