La CCASPS impulsa una nova activitat de sensibilització dirigida a infants

21/06/2023
Cultura

Des de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) s’ha impulsat una nova activitat de sensibilització adreçada a un públic infantil per a donar a conèixer la història del poble sahrauí. Es tracta d’un contacontes que viatjarà itinerant per diferents municipis amb l’objectiu d’apropar la història i cultura del poble sahrauí a través de contes tradicionals.

 

Aquesta iniciativa sorgeix arran de la consulta que es va dur a terme el mes d’octubre de 2022 per a conèixer les necessitats que els municipis socis de la CCASPS identificaven amb la idea d’elaborar propostes d’activitats de sensibilització que s’adeqüessin a les necessitats. Així, en el marc del 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades, l’activitat s’ha presentat a tres municipis: Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès i Montcada i Reixac.

 

De la mà del tallerista, Lehbib Sidahmed, els infants han viatjat dins d’una haima al desert del Sàhara a través del conte tradicional “L’eriçó i el xacal”. A més, l’activitat té com a objectius fomentar i transmetre els valors de la solidaritat, així com entretenir i estimular la imaginació dels més petits.

 

Si des del vostre municipi esteu interessats a participar d’aquesta activitat, a continuació trobareu el dossier tècnic amb més dades.