Montornès del Vallès inaugura l'exposició fotogràfica "Wangala" amb un acte obert a la ciutadania

09/11/2022
Cultura

La presentació al públic de l’exposició fotogràfica “Wangala. Dona sahrauí, visions de resistència” a Montornès del Vallès va comptar amb una inauguració farcida d'activitats. La inauguració va anar a càrrec del regidor de Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Montornès i membre de la Comissió Executiva de la CCASPS, Sergio Carrillo; Sonia Herrero, de la Federació ACAPS; Samuel Nácar, de Ruido Photo, i Abida Mohamed Buzeid, directora de comunicació del Ministeri d’Assumptes Exteriors de la RASD.

 

Des de la Federació ACAPS i Ruido Photo, impulsors de la iniciativa, van explicar la idea de la qual sorgeix l'exposició fotogràfica i és la necessitat de mostrar la triple realitat del poble sahrauí destacant el rol que juguen les dones. Abida Mohamed Buzeid, qui es va connectar des dels campaments de refugiats sahrauís, va agrair aquest tipus d'iniciatives que serveixen per a sensibilitzar sobre la situació del poble sahrauí. 

,

 

L'acte va seguir amb la visita guiada a l'exposició, que compta amb el testimoni de 8 dones sahrauís i que vol fer un repàs sobre el seu paper i influència en la lluita no violenta del poble sahrauíLa visita guiada a càrrec d’ACAPS i Ruido Photo va comptar amb el suport de l’activista sahrauí Jira, resident a Catalunya des de fa anys. Durant el recorregut, els visitants van poder conèixer un breu context històric de la lluita del poble sahrauí, així com cadascuna de les històries que es recullen als panells. L'exposició que es podrà visitar fins al 20 de novembre a Can Saurina.

 

Finalment, l’acte es va tancar amb el testimoni de Jira i la projecció del documental “Lalgam, relatos de supervivència” sobre els danys causats per les mines antipersones al Sàhara Occidental, un acte organitzat amb col·laboració de la CCASPS